Milonga Carmencita - prva obletnica!   5. 12. 2015


Glabo je izbirala Tina Ferrari, prej Bologna, Italija, sedaj pa je 'uvožena' v Slovenijo. ;)Miklavža letos ni bilo (en dan prezgodaj). Zato nas je Tina razveselila s slastnimi čokoladnimi muffini. Mmmmm!   Na naših milongah itak samo odlično vino, ki mu je ob prvi obletnici milonge družbo delalo peneče vino.

Del subkulture tanga (uh, kakšen umetelni naziv) je druženje. Ni lepšega, kot spregovoriti nekaj besed s starimi prijatelji, med tem kaj slastnega vreči v trebušček in srkniti kako kapljico. Tokrat so nas na milogi razveselili tudi tangueri iz Hrvaške. Hvala! :)

Na naših milongah je od 50-80 ljudi. Le redkokdaj manj. V povprečju nekje okrog 60-70, kar je super za prostor te velikosti.

V večini pridejo doači in zahvalite se moramo obilnem obisku z Itaije (ma, skoraj vedno jih je vsaj 10-20). Nikakor ne smemo izpustiti domačih iz okolice Ljubljane, pa redni tangueri iz Novega mesta, Maribora, tudi Kranja, Izole, Gorice(!). Skratka: od vsepovsod.

Ideja je plesalcu dati kvaliteto: lep ambient, drugačna publika, kot jo srečate na drugih milongah po Sloveniji - odlični plesalci od doma in precej iz tujine, parket, "cortina luči", samo odlično vino iz goriških brd, čim manj džunk food, itd.

Nek pisatelj (ne spomnim se imena) je rekel: "Dan, ko ne srečaš nobenega novega človeka, je izgubljen." Pridite ga srečat na Milongo Carmencita. :)
Hvala Tina. Čudovita glasba! Še enkrat si nam pričarala glasbo, kot jo na milongah vrtijo v Buenos Aires-u. Odlično!